Africa Supernova  Kunsthal KAdE


De tentoonstelling 'Africa Supernova' is, met de focus op jonge Afrikaanse kunstenaars, een bloemlezing uit een kunstscene in opkomst. Mayra & Sam vertaalden dit verhaal naar een kleurrijke en energieke campagne, grafische elementen in de tentoonstelling en een publicatie.


In de afgelopen vijf jaar hebben Carla en Pieter Schulting een omvangrijke verzameling aangelegd van kunstwerken uit Afrika en de Afrikaanse diaspora. In de tentoonstelling 'Africa Supernova' wordt een dwarsdoorsnede uit de collectie getoond, die laat zien hoe divers, complex en veelbelovend de artistieke ontwikkeling van de hedendaagse Afrikaanse kunst is. De titel 'Africa Supernova' weerspiegelt hoe de kunst van het continent de afgelopen jaren als een explosie de kunstwereld heeft veroverd. Met een focus op jonge kunstenaars is de tentoonstelling een bloemlezing uit een kunstscene in opkomst.

Mayra & Sam vertaalden dit verhaal naar een kleurrijke en energieke campagne, grafische elementen in de tentoonstelling en een publicatie.Opdrachtgever Kunsthal KAdE
Looptijd september ‘23 — januari ‘24
Grafisch ontwerp Studio Mayra & Sam

︎    ︎    ︎