Joods Gemeentegebouw Haarlem  Stichting JGH


De ronde vormentaal van het Hebreeuwse schrift vormt de hoofdinspiratie voor het systemische lijnenspel van de visuele identiteit.

Animatie door Daan Alberts
Het statige pand aan de Lange Wijngaardstraat in Haarlem vormde ooit het hart van de Joodse gemeenschap in de stad. Stichting Joods Gemeentegebouw Haarlem is druk bezig het gebouw om te toveren tot museaal en educatief centrum en het zo opnieuw te verbinden met haar geschiedenis. Na een periode van renovatie en verbouwing kunnen bezoekers hier in de nabije toekomst leren over de historie van 300 jaar Joods leven in Haarlem en omgeving. In permanente- en wisseltentoonstellingen zal worden verteld over de joodse religie, hun rol in de samenleving en de periode van isolement en vervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Mayra & Sam ontwikkelden de identiteit voor deze nieuwe instelling. De ronde vormentaal van het Hebreeuwse schrift vormt de hoofdinspiratie voor het systemische lijnenspel van het icoon dat ook terugkomt in alle toegepaste uitingen van de instelling. Omdat het Joods Gemeentegebouw Haarlem de ambitie heeft oude en nieuwe verhalen een plek te geven in het centrum van de stad, poogt de huisstijl deze verhalen met de dynamische lijnen uit het logo te omvatten en opnieuw te kaderen.


Opdrachtgever Stichting Joods Gemeentegebouw Haarlem
Jaar 2023
Grafisch ontwerp Studio Mayra & Sam

︎    ︎    ︎